bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

De prachtige tuinen van het landgoed

22 juni 2023

In Landgoed in den Houten kun je genieten van prachtige tuinen. Een oase om even op adem te komen en te genieten van de omgeving. De Franse tuin, aan het hoofd van het Sint Bavo, zorgt voor koninklijke sfeer op het landgoed. Deze informele tuin kenmerkt zich door veel groen, strakke vormen en vooral symmetrie. Het Sint Bavopark vormt de groene verbinding naar de weelderige Engelse landschapstuin. Laat je verrassen door de mooie doorkijkjes en waterpartijen. De Engelse tuin herbergt historische plantensoorten die al een eeuw het karakter van de tuin bepalen.

De tuin van Paviljoen in den Houte
Paviljoen in den Houte staat in een eigen landschappelijk vormgegeven tuin en doet mee in de reeks van tuinen die op het landgoed te vinden zijn. De nieuwe tuin wordt landschappelijk en klimaatrobuust ingericht. De glooiingen op verschillende plekken in de tuin vangen regenwater op en laten dit vertraagd infiltreren in de bodem. De tuin wordt ingezaaid met een bloemrijk kruidenmengsel, wat de biodiversiteit in het gebied vergroot. En de verschillende bloemen en kruiden bieden voedsel aan bijen, vlinders en andere kleine insecten.

 

Biodiversiteit aan de gevels
De horizontale plantenbakken en verticale beplantingsstructuren aan de gevels van Paviljoen in den Houte zorgen voor een optimale verbinding tussen de tuin en het gebouw. In de plantenbakken komen streekgebonden en ecologisch waardevolle beplantingssoorten. In elk seizoen is er wat te beleven, zoals kleurrijke bloemen of juist opvallende herfstkleuren. De gekozen soorten sluiten qua uitstraling en structuur aan op de bloemrijke kruidenvegetatie in de tuin, waardoor het paviljoen en de tuin als één geheel aanvoelen.

 

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe