bus auto fiets
Menu

Bouwen met hout

Hout leeft en ademt. Het is een natuurlijk materiaal dat perfect aansluit in het streven naar een meer duurzame, toekomst bestendige en circulaire wijze van bouwen. Hout is een bovendien een ‘warm’ product dat meer comfort biedt en van nature plezieriger aanvoelt dan steen en beton. Wonen in een gebouw van hout heeft een bewezen psychologisch effect op het welzijn van bewoners. Daarom is bouwen in hout een slimme keuze die goed is voor mens en omgeving. Nu en in de toekomst.

Cross Laminated Timber
In Paviljoen in den Houte werken we met Cross Laminated Timber, meestal kortweg CLT of kruislaagshout genoemd. Het is een relatief nieuw houtbouwproduct voor de woningbouw. Het bestaat uit verschillende lagen hout die kruislings op elkaar gelijmd zijn en onder hoge druk worden samengeperst. Hierdoor is het materiaal constructief bijzonder sterk. Bouwen met CLT is dus anders dan de traditionele houtskeletbouw. 

Constructie
Paviljoen in den Houte is ontwikkeld vanuit de krachten en functionaliteit van het hout. Dit betekent dat het stramien van wanden net iets anders is dan bij een gebouw in beton. De draagconstructie bestaat uit dikke houten brandwerende kolommen en liggers die de kolommen verbinden. Hierop worden de houten plafond-/vloerdelen gelegd van Cross Laminated Timber. Hout is niet geschikt om onder de grond te gebruiken, de kelderbak is daarom van beton en rust op een betonnen fundering.
Ook op de gevels wordt gewerkt met hout. Dit zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling van het paviljoen. Het hout aan de gevel vergrijsd op een mooie egale manier en is onderhoudsvrij. 
Er is een extra “balast” laag op de houten constructie toegevoegd zodat er voldoende massa is om geluid te dempen, hoogte te hebben om leidingen te verslepen, vloerverwarming te leggen en het mogelijk te maken om een strakke afwerkvloer te plaatsen. Hout is een licht materiaal en dat scheelt in transport en de grootte van de bouwkranen. Bovendien gaat bouwen in hout wel tot 2x zo snel als traditionele bouw in beton.

Comfortabel
Wonen in Paviljoen in den Houte is sfeervol en comfortabel. Door een extra zware laag op de houten constructie te leggen is er voldoende massa om geluid te dempen. Paviljoen in den Houte heeft zelfs een éxtra geluidsreductie ten opzichte van het Bouwbesluit. Ook zijn de appartementen prima geïsoleerd. Hout zorgt voor natuurlijke thermoregulatie, waardoor de appartementen warm zijn in de winter en koel in de zomer. Hout is maar liefst ca. 6 keer beter isolerend dan baksteen en ca. 15 keer beter dan beton.

Veiligheid voorop
De houten geïmpregneerde bouwdelen zijn vormvast, thermisch isolerend, brandwerend en luchtdicht. Voor de dragende delen worden extra brandwerende gipsplaten toegevoegd. Het gebouw is samen met de brandweer ontwikkeld en voldoet aan alle veiligheidseisen.

Paviljoen in den Houte is:

 • sfeervol en karakteristiek

  sfeervol en karakteristiek

 • duurzaam

  duurzaam

 • constructief sterk

  constructief sterk

 • extra geluidswerend

  extra geluidswerend

 • onderhoudsvrij

  onderhoudsvrij

Vragen over hout?

bekijk de Q&A
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Binnenkort start de bouw

Binnenkort start de bouw

Oplevering verwacht eerste kwartaal 2025. Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Neem bij interesse contact op met de makelaar

bekijk het aanbod